11 Nisan 2020 Cumartesi

KÜÇÜK BİR KORENDY ALIŞVERİŞİ

KORENDY ALIŞVERİŞİM
KÜÇÜK BİR KORENDY ALIŞVERİŞİ 
Herkese merhaba
Corona virüsü  ülkemize geldiğinden beri ; yapılan en doğru hareket bence sokağa çıkma yasağıydı ve dün akşam itibariyle iki  günlüğüne bu yasak ilan edildi ve bende evde otururken  canı sıkılmış bir şekilde takılan her bloggerin  yaptığını yaptım ve uzun zamandır ihmal ettiğim bloguma yeni bir yazı hazırladım 😅
Şaka bir yana ama ;  bir süredir içimden blog yazmak gelmiyordu. 2020 hiçte  istediğim gibi ilerlemiyor ,  yılın ilk aylarında sadece benim istediğim gibi ilerlemezken bir de baktım ki tüm dünya için çok kötü bir yıl olmaya başladı. Zaten karantina altındayız bu günlerde ; ( sağlık , güvenlik ve özel sektör bunun dışında ne yazık ki 😔 ) evde blog  okumak gerçekten keyifli hale geliyor bu durumda..Ben de evdeyken hem blog yazıları okuyorum hem de YouTube'dan video izliyorum. Bir süredir  YouTube'a video koyuyordum zaten ama burayı ihmal etmiştim.(youtube kanalım da desteklerinizi bekliyorum )Tekrar eski tempoda yazı yazmaya  geri dönüyorum. (En azından şimdiki düşüncem bu yönde )

KORENDY ALIŞVERİŞİM
KÜÇÜK BİR KORENDY ALIŞVERİŞİ 
Yeni  yaptığım bir  alışverişin yazısını hazırlamak istedim sizlere.
Cilt bakımında daha çok kore ürünlerini  kullanıyorum ; ben  ürünlerimi çoğunlukla @korendy.tr sitesinden alıyorum. Geçtiğimiz günlerde siteden  bir alışveriş yaptım. İçinde bulunduğumuz bu dönemde çalıştığım ve işyerinde maske taktığım için yüzüm inanılmaz kuruyordu ve hassasiyet oluşuyordu, bunu tedavi etmeye yönelik ürünler tercih ettim bugün onları sizlerle paylaşacağım.(belki bilmeyen vardır Ben hemşireyim hastanede çalışıyorum aktif bir şekilde, her zaman temizliğe dikkat ederdik zaten ama bu corana  günlerinde  biraz daha arttı ve dezenfektanlar mahvetti )
KORENDY ALIŞVERİŞİM
KÜÇÜK BİR KORENDY ALIŞVERİŞİ 
Aslında bu alışverişimde iki ürün aldım sadece.Kore cilt bakım ürünleri genel olarak içerik konusunda  daha kaliteli oldukları için fiyatları da bazı markalara kıyasla daha pahalı. Ben de koleksiyonuma ürünleri eklerken bir - iki tane eklemeye çalışıyorum.Hali hazırda kullandığım ve sevdiğim ürünlerim olduğu için , ihtiyaç temelli iki  tane ürün aldım.

İçerik, fiyat ve cildimde ki etkisini düşünerek ,sevdiğim yabancı cilt tipimle benzer özellikler gösteren  bloggerların yorumlarını okuyarak alacağım  ürünleri tercih ediyorum. Bazı ürünlerinde ;  daha önceden testerlarını kullandığım için cildime  uyup uymayacağını  az çok biliyorum. Bu siteyi tercih etmemin en temel sebebi  100 TL üzerinde alışveriş yaptığınızda 5 tane tester seçebiliyor olmanız,Bu sayede o ürünleri deneyerek cildinize alerji yapıp yapmayacağını görebiliyorsunuz ve almak isterseniz ona göre tercih edebiliyorsunuz.

KÜÇÜK BİR KORENDY ALIŞVERİŞİ
KÜÇÜK BİR KORENDY ALIŞVERİŞİ 
İlk olarak ; daha önce 2 tane tester ürününü kullandığım ; cosrx ultimate moisturizing honey  overnight mask dan bahsetmek istiyorum. Bal içeren ürünleri benim cildim seviyor , şimdiki cilt bakım rutinim de de  , propolis içeren bir nemlendirici serum kullanıyorum. Bal içeriği   sevdiğim için de ; uyku maskesi almak istediğimde bu içeriği tercih ettim. Tester ürünü  elimde vardı , denedim ve cildime  verdiği yumuşaklığı ve nemi sevdim.
KÜÇÜK BİR KORENDY ALIŞVERİŞİ
KÜÇÜK BİR KORENDY ALIŞVERİŞİ 
Bir diğer aldığım ürün ise ; özellikle ülkemize  gelmesini dört gözle beklediğim cosrx triple hyaluronic moisture ampoule oldu. Hyaluronic  asit içeren  bir serum almak   istiyordum ama genellikle bu tarz ürünler benim cildimde sivilce yapıyor, Ben de sivilce konusunda güvendiğim bir markadan tercih etmek istedim. Daha önce kullandığım hiçbir ürününde sorun yaşamadığım  cosrx markası bu ampulü çıkartınca umarım ülkemizde getirirler diye düşündüm , ülkemize  gelince  bende tanıtım indirimiyle satın aldım.

Cosrx  daha çok sivilceye yatkın ciltler için ürünler çıkartıyor ve benim cildim bu markanın içerik temelini seviyor. Daha önce burada salisilik asit içeren temizleyicisini yorumlamıştım.(buradan ulaşabilirsiniz) Şu anda başka ürünlerini de kullanıyorum ve sizlere yorumlarımı yapacağım ilerleyen zamanlarda.

Site denemem için merak ettiğim 5 tane tester göndermiş , bunlardan ilki klair's markasının spf 40 içeren bb kremi. Çok güzel yorumlar okudum ,bu ürün hem kozmetik hem  de cilt bakım ürünü olarak geçiyor.Diğer dört tester  da huxley markasının nemlendiricilerine ait. Şu anda markanın nemlendirici esansını kullanıyorum. Hem yapı olarak hem de içerik olarak çok beğendim. Tek sıkıntısı markanın çok pahalı olması 😟
KÜÇÜK BİR KORENDY ALIŞVERİŞİ
KÜÇÜK BİR KORENDY ALIŞVERİŞİ 
Site hediye olarak da ürünlerin son kullanma tarihlerini  yazabileceğimiz stickerlar  göndermiş, ben bunu ipek bantla yapıyordum ,bunlar  ondan  çok daha tatlı.

Benim ihtiyaç temelli  alışverişim bu şekildeydi. Umarım faydalı olabilmişimdir. Siz bu karantina  sürecini nasıl atlatıyorsunuz , evde  neler yapıyorsunuz ,benimle paylaşırsanız çok sevinirim, benim  şimdilik söyleyeceklerim bu kadardı , kendinize iyi bakın hoşçakalın ve  lütfen evinizde kalın ❤️

3 yorum:

ilke Çevik dedi ki...

Korendy' nin her alışverişi böyle özenlice hazırlamasına hayranım :)

makyajli kareler dedi ki...

Numune göndermeleri çok iyi olmuş en azından fikir sahibi olabiliyoruz. Güle güle kullan tatlım hepsini
Sevgiler
Makyajlikareler

makyajliyorum dedi ki...

Çok güzel paketlenmiş, güle güle kullan canım :)