18 Şubat 2015 Çarşamba

KIŞIN VAZGEÇİLMEZLERİ(MY STAPLE FOR WINTER)

Merhaba herkese
Yeni bir yazıyla karşınızdayım.
Bildiğiniz üzere havalar tekrar soğumaya başladı.Hatta kar bile yer yer yagıyor.Ben de bu havada ne yapsam  ne yapsam diye düşündüm ve "KIŞIN VAZGEÇİLMEZLERİ(MY STAPLE FOR WINTER) "yazımı ve videomu hazırlamaya karar verdim.Bu yazımda sizlerle başta kıyafet sonra da bakım ürünleri olarak kışın olmaz sa olmazlarını paylaştım.Umarım hoşunuza gider.
KIŞIN VAZGEÇİLMEZLERİ(MY STAPLE FOR WINTER) 
Bunlar benim kış için vazgeçilmez ürünlerimin toplu hali bu şekilde.Arka taraftakiler kıyafetler öndekiler de bakım için kullandıklarım.Şimdi hepsini ayrı ayrı bakalım.

KIŞIN VAZGEÇİLMEZLERİ(MY STAPLE FOR WINTER) 
  1. HELLO KİTY EV BOTUM:Severek kullandığım bu botu geçen yıl almıştım.Benim kansızlık gibi bir sorunum var.Sürekli üşüyorum.Özellikle ayaklarım çok  üşür o nedenle kışın bu kalın tabanlı ev botlarını severek kullanıyorum.
  2. HIRKA: Uzun kısa fark etmez ben hırka severim.Yazın akşam üzerileri bile dışarıdaysam ince bir hırka alan biri olarak kışın hırkasız kendimi düşünemiyorum.Bu ombre gibi olan hırkayı da çok severek kullanıyorum.
  3. ÇORAP:Ayakları çok üşüyen biri çorapsız olmaz tabi.Kalın yünlü çoraplar kışın favorim.Ben patik de  giymeyi çok severim.
  4. ŞAPKA:Geldik en önemlisine.Ben de sinüzit ve migren var.İkisi de ayrı ayrı baş :( belası.Başımı üşütmeye gelmiyor.O ağrıyı çekeceğime alırım başıma şapkayı olur biter.
MY STAPLE FOR WINTER
KIŞIN VAZGEÇİLMEZLERİ(MY STAPLE FOR WINTER) 
  1. SAÇ KREMİ:Şu anda bunu kullanıyorum ve bayılıyorum ama her hangi bir sç kremi olabilir.Yazın saçım için sıvı saç kremi yeterken kışın mutlaka durulanan bir ürün kullanmak lazım.Saçımın uçları inanılmaz kuru eğer saç kremi kullanmazsam kırılıyor o nedenle saç kremi benim kış için olmaz sa olmazım.
  2. VÜCUT LOSYONU:Aynı saçlarım gibi vücudum da çok kuru.Eğer bir nemlendirici kullanmazsam cildim pul pul dökülüyor.O nedenle bir vücut losyonu kışın mutlaka kullanıyorum.
  3. NEMLENDİRİCİ:Kışın her yerim kurur.Yüzüm karma.Yazın T bölgem aşırı yaglı diğer kısımlar normal kışın ise T bölgem normal yaglı diğerleri kuru.O nedenle kışın nemlendirici olmazsa olmazım yoksa yanaklarım pul pul dökülüyor.
  4. LİP BALM: Tıpkı vücudum gibi dudaklarım da çok kuruyor kış mevsiminde.Ben de sabah ve akşam etkili bir dudak balmıyla dudaklarımı mutlaka nemlendiriyorum. Niveanın bu lip balmı da çok etkili ve çok başarılı.
KIŞIN VAZGEÇİLMEZLERİ(MY STAPLE FOR WINTER) 
Bunlar da kışın saç bakımım için kullandığım yaglar.Kuru saç uçlarım(kısaca dibi hariç tüm saçım) olduğu için yag bakımını en azından ayda 1 kez yapmaya çalışıyorum.Ama üşendiğim için çok canımın sıkılması lazım tabi bunu yapmam için.Gelelim bunun ayrıntılı açıklamasına;
KIŞIN VAZGEÇİLMEZLERİ(MY STAPLE FOR WINTER) 
Bunlar saçım ıslak iken kullandığım ürünler.Mutlaka yaz kış saçım ıslakken az da olsa bir yag kullanırım.Kışın ise bu yag mutlaka fazla fazla oluyor.
  1. LOREAL ELSEVE MUCİZEVİ YAG: Severek kullanıyorum.Bu saç bakım yagları yeni çıktı.Bundan önce Isana markasının saç bakım yagını kullanmıştım.Bunu da onu da çok severek kullandım.Bunu biraz daha kullandıktan sonra yorumlama yazısını yapacağım.Çok az miktarı bile yeterli olan bu yag uzun süre gider gibi geliyor.
  2. BEBEK YAĞI:Saç bakım yagları çıkmadan önce saç bakımım için  da bu bebek yaglarını kullanıyordum.Bebek yagları da inanılmaz iyi nem veriyor.Eğer çok kuru saçınız varsa alın deneyin derim.1-2 damla yag yeterli geliyor benim için.1 -2 seferde eliniz kullanmanız gereken miktara alışıyor.
KIŞIN VAZGEÇİLMEZLERİ(MY STAPLE FOR WINTER) 
Bunlar da saç bakımında kullandığım yağlar.Dediğim gibi üşenmediğim müddetçe ayda bir kez yapmaya çalışıyorum.
Gelelim benim kullandığım yağlar;
  1. ZEYTİN YAĞI :En ucuzu sızma olduğu müddetçe işe yarar.
  2. ÇÖREK ATI YAĞI:Her derde deva olduğu söylenen yağ.Ben eczaneden aldım.Sizde sahtelerine dikkat edin.
  3. TATLI BADEM YAĞI
  4. ÇAM TEREBANTİN YAĞI
KIŞIN VAZGEÇİLMEZLERİ(MY STAPLE FOR WINTER) 
Kışın sıcak içeceksin yapamam.Başta salep,çay,kahve.Mutlaka günde 3-4 fincan tüketiyorum.Ben de ne yazık ki bitki çayı kültürü yok aklıma geldikçe tüketiyorum.

Bunlar benim Kış mevsiminde ki favorilerim.Umarım hoşunuza gitmiştir.Sonra ki yazıma kadar kendinize iyi bakın ve takipte kalın.

İLETİŞİM BİLGİLERİM

BLOG:senbenvehayat.blogspot.com.tr
EMAİL:senbenvehayatblog@hotmail.com
TWİTTER:twitter.com/senbenvehayatbl
İNSTAGRAM:evintekkizimona
YOUTUBE KANALIM:https://www.youtube.com/channel/UCthmdOfIbyTUgagQh4Q8lxw

Hiç yorum yok: