4 Kasım 2014 Salı

EKİM AYI FAVORİLERİ:KİTAP ,FİLM VE DİZİ

Son bir kaç gündür yazı yazamıyordum o nedenle bu yazı da biraz gecikti.Yazmam gerekenler de birikti.Bunun acısını çıkarmak için bu gün 3 tane yazı yazmam gerek umarım bunu başarırım.. Hadı başlayalım.

İlk yazım her ayın sonunda yaptıgım favoriler yazısı:Renkli kozmetik favorilerimi,bakım favorilerimi yazmıştım.Bu da film ,kitap ve dizi favorilerimle ilgili olacak.

DİZİ

ŞALTER  KIZ 





Dizimiz 2 sezon, 8’şer bölümden oluşuyor ve bölümler 25 dakika falan, yani iki sezon izleyince 7 bölüm kore dizisi izlemiş kadar oluyorsunuz:P Ne güzel oluyor böle kısacık diziler tam tadında bırakıyorlar 2 günde bitiriyorsunuz diziyi kafanız rahat ohh:P
Konumuz evde tam bir paspal hatta bildiğin pis iğrenç bir şey olup dışarıda dünya güzeli olan bir kızla ilgili.Bu kız okulda baya baya popüler, gençlik dergilerine model oluyor, moda ikonu falan ama gelin görün ki evde hep aynı eşofmanı giyen, odasını çöp götüren, manga okuyup duran ve bir alışveriş teyzesinden daha çok market indirimlerini takip eden bir tip.
Dizi dış görünüşün ne kadar önemli oldugunu,insanların sizi dış görünüşüyle yargıladıklarını,değerlendirdiklerini konu alsa da(komik bir şekilde)asıl kızımız ve asıl oglanımız birbirlerinin şalterler açık ve kapalı haliyle de sevdiklerini  anlatıyor.Dış dunya için ye kürküm ye durumu yani:)
Dizinin daha 1.sezonunu izledim.Bazı ifadeler nedeniyle+15 olması lazım bence ama çok güzel bir dizi.İzlerken her insanın aslında bir şalteri oldugunu hatırlıyorsunuz.Ben pek kore dizisi izlemesem de bu siziyi çok sevdim.Umarım sizde seversiniz.

Çogu sitede türkçe alt yazılı halini bulabilirsiniz.

FİLM

EYVAH EYVAH 2




Maceranın İstanbul ayağında Babasını bulan Hüseyin Geyikli'ye geri döner. Babasını dedesi ve ninesinin yanına yerleştiren Hüseyin , ilk etapta olaya adapte olamaz. bu arada aklı Hala Hemşire Müjgan'dadır. Fakat Bu seferde önüne engel olarak Kasabaya yeni tayin olan doktor çıkar. Doktordan huylanan Hüseyin onu saf dışı bırakmak için türlü yollara başvurur.ancak bu yolların sonu bir yere çıkmaz ve her seferinde rezil olur.En sonunda Firuzan'ın aklına bir fikir gelir ve Hüseyin kıza evlenme teklif etmek için sağlık ocağına gider.Ancak doktor yine oradadır ve Hüseyin'in hayalleri iyice yıkılır. Daha sonra Müjgan'ın ailesi Edremit'den Geyikli'ye gelir.yolda Hüseyin ile karşılaşan ailenin daha sonraki yolculukları tam bir komediye dönüşür. Hüseyin ne kadar kendini affettirmeye uğraşsa da yine dibe batar...

İlk  defa televizyon da izledim.İzlerken gülmekten gözümden yaş geldi.İlk fırsatta tüm seriyi baştan sona kadar izleteceğim.Firuzan bitirdi beni resmen o ayrı. Ne güzel oyunculuk o öyle mutlaka izlemelisiniz.Kaçırmayın derim.


KİTAP

Kendine Bir İyilik Yap








Hayat bir sevdadır… Onu yaşa!
Hayat bir hediyedir… Onu al!
Hayat bir bilmecedir… Onu çöz!
Hayat bir fırsattır… Onu yakala!
Hayat bir şarkıdır… Ona eşlik et!
Hayat bir bahçedir… Onu der!
Hayat bir iyiliktir… Ona karşılık ver!
Kendine bir iyilik yap. Bu kitabı oku…
Çünkü…
Samimi bir sevginin yerini başka ne tutabilir bu hayatta…
Birine karşılıksız iyilik etmenin hazzını başka hangi şey yaşatabilir insana…
Hangi intikam daha güçlüdür kötülüğe iyilikle cevap vermekten…
İnsan kaldıkça zaten, vazgeçemeyiz ki sevmekten…
Biliyorsun, küçücük bir tebessümle değişebilir bütün dünya bir anda…
Biliyorsun, insanlığımız büyüdükçe büyür iyiliğin sıcacık kucağında…
İyilik üzerine yazılar, hikâyeler, şiirler, öneriler, güzel sözler ve daha neler neler…
Hadi, kendine bir iyilik yap. Bu kitabı oku…
Çünkü…
Biliyorsun, başkalarına yaptığın iyilikleri aslında kendine yapıyorsun…

Bu kitap benim baş ucu kitaplarımdan biri .Zaten CARPE DİEM Yayınlarının özellikle Mine sota'nın kitaplarını çok severim bunu da çok sevdim.Kitabın içinde iyilik temalı söz,şiir kikaye,deyim,öneri ve dini  kitaplardan ayetler var.Bu tarz şeyleri okumaktan hoşlanıyorsanız bir ğöz atın derim.Fiyatı 6.5-10 TL arası olması lazım.Benim severek okuduğum ara sıra tekrar alıp okudugum bir kitapdır kendisi.


Benim şimdilik söyleyeceklerim bu kadar bir sonraki yazıma kadar kendinize iyi bakın ve takipte kalın.

Hiç yorum yok: