27 Ağustos 2014 Çarşamba

AĞUSTOS AYI FAVORİ :FİLM ,DİZİ VE KİTAP

Üniversiteden mezun olduğum ve kpss atamalarını beklediğim için evde bolca vaktim oluyor.Bu zamanı;  yıl içinde izlemek isteyip de izleyemediğim filmleri ve dizileri izleyerek okumak istediğim kitapları okuyarak geçiriyorum.
Türk dizilerini izlemeyi sevsem de bana fazla uzun geldiklerini söylemem lazım .




FAVORİ DİZİLER

KİRAZ MEVSİMİ

GENEL KONUSU:

En büyük hayali bir gün başarılı bir modacı olmak olan Öykü, küçük bir mahallede annesi ve erkek kardeşiyle birlikte yaşayan çalışkan bir üniversite öğrencisidir. Çocukluk yıllarından beri en yakın arkadaşı Burcu'nun ağabeyi Mete'ye aşıktır. Ne yazık ki herkesten sakladığı büyük aşkını mahalle arkadaşı Şeyma'ya kaptırır. Durum böyle olunca da, aşkını kalbine gömer ve duygularını kendi içinde yaşamaya başlar.


Öykü, komik ve bir o kadar da güzel tesadüfler sonucu Mete'nin ortağı ve yakın arkadaşı Ayaz ile karşılaşır. Ayaz, çapkın kendine aşırı güvenen ukala bir tiptir. Aynı zamanda Öykü'nün kendine örnek aldığı, büyük hayranı olduğu modacı Önem Dinçer'in de oğludur. Ama Öykü'nün bundan haberi yoktur.
Tatlı bir tesadüfle tanışan, birbirinden tamamen zıt karakterlere sahip olan Ayaz ve Öykü'yü, kader, her fırsatta bir araya getirecek ve zamanla aralarında hem romantik hem de komik bir ilişkinin başlamasına sebep olacaktır.
Ayaz ve Öykü arasında bir oyun olarak başlayan herşey, zamanla gerçeğe dönüşebilecek midir?
Yoksa Öykü her türlü imkansızlığa rağmen hayallerinin aşkı olan Mete'ye kavuşabilecek midir?


Dizi tam bir yaz dizisi.Karakterler ilğinç.Öykü ve Ayaz arasındaki ilişkiyi merak ederken Şeyma'nın kötülükleri ne zaman ortaya çıkacak diye bakıyorsun.FOX'da yayınlana diziyi izlemenizi tavsiye ederim.

TEEN WOLF

GENEL KONUSU
Teen Wolf, ABD yapımı fantastik gençlik dizisi. 1985 yapımı aynı adlı filmden esinlenerek hayata geçirildi. 2011 MTV Film Ödülleri'nin ardından 5 Temmuz 2011'de ilk gösterimini yaptı.[1] Teen Wolf, Scott McCall (Tyler Posey) adında bir lise öğrencisinin ormanda dolaşırken bir kurt adam ısırılması sonucu yaşadıklarını anlatan doğaüstü draması. Scott, bir kurt adam olduğu gerçeğini, hayatı ve vücudundaki değişiklikler konusunda ona yardımcı olan en iyi arkadaşı Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) ve bir diğer gizemli kurt adam Derek Hale (Tyler Hoechlin) dışında herkesten saklayarak sıradan bir yaşam sürmeye çalışır.
Dizi, eleştiri sitesi Metacritic'ten 100 üzerinden 61 puan alarak gelen eleştirilerden genellikle olumlu yanıt aldı.[2] Dizinin ilk gösterimi toplamda 2,18 milyon izleyici elde etti.[3] Dizi ikinci sezona uzatıldı.[4] Birleşik Krallık ve İrlanda'da Sky Living adlı kanalda gösterildi. Türkiye'de ise CNBC-e'de yayınlanmaktaydı.


Dizi şu anda 4.sezonunda ve 5.sezonun olduğu kesin.Yabancı dizileri türk dizilerinden daha fazla seviyorum hem süreleri kısa hemde bir sezon 12-13 bölüm oluyor.Fantastik ögeler barındıran dizi bir çok yabancı dizi yayınlayan sitelerde altyazılı olarak mevcut .Bu tarz dizi izlemeyi seviyorsanız bir bakın derim.

FAVORİ FİLM


Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri 

Clary, Pandemonium adlı bir gece kulübüne gider ve o akşam işlenen bir cinayete tanık olur. Bu anı gördükten sonra doğa dışı olaylar da peşini bırakmaz. Önce Valentine adında bir adam, annesi Jocelyn'i kaçırır. Kulüpte tanıştığı insanlardan kendisine yardım etmelerini ister. Karşılığında ise çok zor bir karar verir ve annesinin hiçbir zaman onaylamayacağı bir yola girer. Hem en iyi dostuyla kavga edecek, hem de aşıkın bilinmedik sularına dalacaktır... 
Avrupa'da ve Amerika'da 2013 Ağustos'unda vizyona girecek olan film Cassandra Clare'nin romanından Pretty Little Liars tv dizisinin senaristliğini de yapmış olan I. Marlene King ve Jessica Postigo tarafından uyarlandı. Filmin yönetmenliğini ise Hollandalı sinemacı Harald Zwart üstleniyor.


Kitabı için izlediğim bir film olmasına ragmen çok sevdim.Sanırım kitap kadar ilği görmemiş olacak ki devam filmini ne zaman olacağı belli değil.Kitapdan uyarlanan filmleri seviyorsanız yada fantastik film ve kitapları seviyorsanız izlemenizi tavsiye ederim.

FAVORİ KİTAP

Kemikler Şehri :Ölümcül Oyuncaklar 1. Kitap


Vampirler, kurtadamlar, periler, gerçek aşk ve aklınızı başınızdan alacak daha birçok şey. Ölümcül Oyuncaklar hafızanıza kazınacak! On beş yaşındaki Clary Fray, New York’ta Pandemonium Kulüp’e doğru yola çıktığında bir cinayete tanıklık edeceği hiç aklına gelmezdi. Hele ki, bu cinayetin daha önce hiç görmediği acayip silahlara sahip tuhaf dövmeli üç genç tarafından işleneceğini hayatta düşünemezdi! Clary, polisi arayabileceğini biliyordu fakat ceset bir anda ortadan yok olunca ve canileri Clary’den başka kimse göremediği için durumu açıklamak pek kolay olmayacaktı! Clary’nin onları görebilmesine çok şaşıran katiller kendilerini Gölgeavcıları olarak tanıtacaktı. Yani, dünyayı şeytanlardan arındırmaya ant içmiş gizli bir kabile!
  


Kitap artemis yayınlarından çıktı ve emin olmamakla birlikte 5 kitaplık bir serinin ilk  kitabı.diğer kitapları da en kısa zaman da temin edip okuyacağım.Cassandra Clare için şu söylenebilir kitap bitince şimdi ne olacak diyerek düşünmeni sağlayan en heyecanlı yerde kitabı kesen bir yazar.Şu anda elimde Mekanik melek kitabı var ve bu kadın fantastik kitaplar konusunda benim ilklerim arasında yerini aldı

Bu tarz kitapları seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim.Kitabı filminden kat ve kat daha güzel.

Şimdilik bu kadar sonraki yazım:"AĞUSTOS AYINDA  SIK KULLANILANLAR"olacak.

Hiç yorum yok: